data engineer

Building Bridges Together
In de wereld van Ponthus bouwen mensen bruggen tussen business consultancy, data science, software development en organisatieontwikkeling. En deze bruggen steek je zelf regelmatig over, zodat je je verschillende vakgebieden kan ontwikkelen. Jouw ambities en nieuwsgierigheid krijgen elke dag een impuls. Dat maakt werken bij Ponthus onvergelijkbaar en inspirerend. Zo zien onze klanten ons en de projecten die we met hen doen geven jou alle mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen. 

Jouw baan
Als Data Engineer ben jij de schakel tussen de business en IT en help je opdrachtgevers om data-gedreven te werken. Het is jouw uitdaging om zowel technisch als functioneel informatiebehoefte te vertalen naar een oplossing. Door de juiste vragen te stellen weet je welke data nodig is en hoe de oplossing eruitziet. Je analyseert samen met de organisatie de rapportagebehoeften en beschikbare bronnen en vertaalt dit naar een logisch datamodel en rapportagemogelijkheden. 

De ene keer ontsluit je data en bouw je datawarehouses of dashboards in PowerBI. In een ander project stort je je op het bouwen van een complete BI-omgeving in Microsoft Azure. Waar het om draait is dat je altijd het verhaal achter de data kunt vertellen en dit vertaalt naar een goede oplossing voor de opdrachtgever. 

Jouw profiel
– HBO/WO werk- en denkniveau.
– Afgeronde opleiding Data Science, Bedrijfskundige Informatica, Business Analytics, Business IT & Management, of vergelijkbaar. 
– Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in het Data Engineering vakgebied.
– Je bent bekend met de verschillende BI tooling en dataplatformen zoals Microsoft Azure, Microsoft DataFactory en SQL Server. Kennis van Microsoft PowerBI is een pre. 
– Je hebt kennis en ervaring met Git.
– Je hebt een scherp analytisch vermogen.
– Je vindt het belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen en je kennis en ervaring te delen met collega’s.
– Je hebt ervaring in werken in een Agile/Scrum omgeving.
– Je bent een teamspeler. 

Ons aanbod
– Een ambitieuze, diverse en groeiende organisatie.
– Een levendige kantoorsfeer, gericht op samenwerking en samen de mouwen opstropen.
– Volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling.
– Uitstekende arbeidsvoorwaarden.
– Hybride werken (bij de opdrachtgever, op ons kantoor en thuis). 

Building Bridges Together