klantverhaal

Laura metaal

Echte groei vereist een integrale aanpak

Groeien als organisatie, dat willen we allemaal. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw organisatie klaar is om groei te faciliteren en in de juiste banen te leiden? Maurice Husson is Managing Director van Laura Metaal en vertelt hoe bedrijfsbrede groei om meer vraagt dan een software oplossing.

Echte groei vereist een integrale aanpak

Laura Metaal Staalcenter Maastricht definieerde een ambitieuze groeistrategie met gestroomlijndere werkprocessen. Tegelijkertijd wil het bedrijf zijn flexibiliteit naar de klanten toe behouden. Dat vraagt om een kritische blik en een bedrijfsbrede aanpak. “Wie zoekt naar een integrale oplossing en niet enkel een software-oplossing is bij Ponthus aan het juiste adres”, merkte Managing Director Maurice Husson.

“Bij Laura Metaal worden coils met grote precisie tot platen verwerkt in elke gewenste grootte. Om dit in de juiste banen te leiden, is procesoptimalisatie uiterst belangrijk. We zochten naar digitale ondersteuning ten dienste van onze mensen en onze processen, niet dat onze manier van werken ten dienste staat van het systeem. Ponthus heeft die manier van werken in het DNA en begrijpt dat de mensen op de werkvloer als eerste gehoord moeten worden, niet als laatste. 

Verandering vanaf de werkvloer

“Ponthus begon met een inventarisatie: waar wil je als organisatie heen en wat moet je doen om dat te bereiken? Tijdens gesprekssessies met onze medewerkers werden alle processen en knelpunten in kaart gebracht. Zo kwamen we tot diepgaande inzichten en breed gedragen oplossingen. We hadden te maken met een behoorlijke papierstroom en waren veel tijd kwijt aan het overtypen van informatie. Door die informatie over te nemen in het ERP-systeem kregen we inzicht en er ontstond de mogelijkheid om processen beter aan te sturen.”  

De volgende stap

“Maar Ponthus liet ons ook zien dat proces- of organisatiewijzigingen alleen niet genoeg waren: ons huidige ERP-systeem is niet geschikt om dit groeiproces te faciliteren. We moesten dus de volgende stap zetten en zoeken naar een systeem dat past bij onze ambities. Ook bij het implementeren van het nieuwe systeem speelt Ponthus een belangrijke rol. Onze eigen IT-afdeling heeft niet alle kennis en processen in huis die nodig zijn voor de release van een nieuw systeem, maar Marko brengt onze wensen over op de programmeurs, zodat we oplossingen krijgen waar we echt mee vooruit kunnen. Zo bouwt Ponthus bruggen, nu en in de toekomst.”