klantverhaal

KAFRA housing

Van advies tot partnerschap

Bruggen bouwen gaat stap voor stap en voor een groeiende organisatie veranderen de behoeften op het gebied van ICT en Business Consultancy altijd. Robert Kurzak van KAFRA Housing vertelt over het belang van een duurzame partner die meegroeit met uw bedrijf.

Van advies tot partnerschap; Ponthus groeit mee met ons mee

Als snelgroeiende ontwikkelaar en exploitant richt KAFRA Housing zich op huisvesting voor o.a. internationale medewerkers, studenten, urgent werkzoekenden en statushouders. “Met onze groei veranderden onze behoeften op het gebied van business consultancy en ICT”, vertelt Directeur Robert Kurzak. “In Ponthus vonden we een partner die met ons meegroeit.”

Zoektocht naar een passend systeem

Toen KAFRA Excel ontgroeide, vroeg Robert advies aan Jack Vroomen van Ponthus. “We hadden een professioneel pakket nodig en vanuit gebruikersperspectief wisten we weliswaar wat we wilden, maar we zochten iemand die ook keek naar de achterkant en het grote plaatje. Met Jack Vroomen van Ponthus hebben we iemand in huis die ons kan helpen met het aanschaffen van de juiste ICT-platformen. Hij kijkt niet alleen naar wat er nodig is op het gebied van ICT, maar ook naar de achtergrond en expertise van de softwareontwikkelaar. Dankzij hem hebben we nu een systeem waardoor we beter ons werk kunnen doen.”

Stap voor stap naar een partnerschap

KAFRA Housing startte met EveryOffice, een platform waar ook bungalowparken en hotels mee werken. Terwijl de ambities voor het bedrijf groeiden, groeide ook de behoefte aan ondersteuning. “Wij hebben niet de capaciteit om een heel ICT-team aan te nemen en dat hoeft nu ook nog niet. Jack heeft ontzettend veel kennis in huis en is ondertussen echt een collega en onderdeel van de KAFRA-familie. Inmiddels werken we met Ponthus samen op verschillende vlakken. Niet alleen de integratie van ons nieuwe boekings- en registratiesysteem, maar ook de stappen erna. Zo hebben we nu een CRM-systeem, een datawarehouse en werken we met Power BI.”

Ook in de toekomst zal het partnerschap met Ponthus blijven evolueren, verwacht Robert. “Het is altijd afwegen wat we uitbesteden en wat we intern gaan oppakken. Waar onze behoeften in de toekomst ook liggen, onze relatie met Ponthus zal altijd nauw blijven.”