klantverhaal

Heemwonen

Hoe digitalisering ook kleinere en middelgrote woningcorporaties helpt.

Datagedreven werken alleen voor grotere organisaties? Juist kleinere en middelgrote woningcorporaties hebben baat bij efficiënter werken en betere monitoring.  In een gesprek met het team I & A van HEEMwonen wordt gesproken over de uitdagingen waar ze samen met Ponthus/PWCo oplossingen voor vonden.

Datagedreven werken voor corporaties

HEEMwonen is een middelgrote woningcorporaties met ongeveer 10.000 woningen in Kerkrade en Landgraaf. In gesprek met het team I& A wordt gesproken over de uitdagingen van de woningcorporatie en het belang van de juiste tools.

“Onze samenwerking met PWCo, de specialisten in de woningcorporatiebranche als onderdeel van Ponthus, gaat al jaren terug en zij zijn bij elk nieuw traject voor ons de logische partner. Hun werkwijze is pragmatisch en vraag gedreven. Er wordt altijd gekeken naar onze vragen en behoeften. Die pragmatische aanpak en kennis van zaken maakt dat Ponthus/PWCo veel waarde weet toe te voegen.  Of het nu gaat om flexibele BI-ondersteuning, het opzetten van dashboards of de implementatie van een nieuw ERP-systeem; ze staan altijd voor ons klaar en weten wat er speelt. En daar spelen ze ook op in door de juiste tools, consultants en oplossingen aan te bieden.”   

Kleinere corporatie, grote uitdagingen

“Hoewel onze behoeften door de jaren heen veranderen, hebben we als woningcorporaties te maken met specifieke uitdagingen. We hebben dezelfde behoeften en moeten voldoen aan dezelfde verplichtingen als grotere woningcorporaties, maar met aanmerkelijk minder mensen tot onze beschikking. Het is een geruststelling dat we een partner hebben die inspringt waar nodig. Toen we in 2016 een nieuw ERP-systeem implementeerden, stond Frank Defesche van Ponthus/PWCo ons bij. Vervolgens ontwikkelde Ponthus/PWCo de juiste dashboards om de uitbesteding van het woningonderhoud te monitoren en nu bouwen we samen aan functioneel beheer. Ponthus/PWCo is flexibel, heeft diepgaande kennis in huis en schuwt innovatie niet. 

Meer tijd dankzij rapportagetool RAPP

“Het innovatieve karakter komt duidelijk naar voren in de rapportagetool. We waren veel tijd kwijt met het verzamelen van informatie bij verschillende verantwoordelijken. Die informatie werd dan weer verwerkt in Excel bestanden. Veel werk en behoorlijk foutgevoelig. RAPP stroomlijnt dat proces. Medewerkers vullen cijfers of toelichtingen in en ook het monitoren gebeurt in de tool. Het werkt sneller, prettiger en vooral veel efficiënter. 

Maar het belangrijkste product dat Ponthus /PWCo voor ons heeft ingezet, is toch echt hun kennis.”