Ponthus

hoe een datakwaliteit dashboard uw data op orde brengt

ivonne lim | wooninvest | data en informatieregisseur

Hoe een datakwaliteitsdashboard uw data op orde brengt

“Informatie begint bij goede data en datavastlegging en Ponthus begrijpt dat als geen ander. Als woningcorporatie met bijna 10.000 woningen hebben we te maken met allerlei soorten informatie en moet er verantwoording worden afgelegd over vele zaken. Luc heeft ruime ervaring binnen woningcorporaties en voor het opzetten van ons datakwaliteit dashboard was Ponthus dan ook de enige juiste partner. 

Ponthus vraagt naar onze behoeften, voordat ze met een voorstel komen en dat maakt de samenwerking heel prettig en soepel. Ze begrijpen dat het om meer gaat dan enkel de cijfers, maar om wat deze cijfers vertegenwoordigen. Het dashboard dat Ponthus voor ons bouwde blinkt uit in gebruiksvriendelijkheid. Op basis van onze criteria laat de meter zien of de data voldoen (groen) of niet (rood). We leggen de lat hoog en pas bij 98% correct, kleurt het dashboard groen. Met een druk op de knop zien we waar verbetering nodig is en waar we al goed presteren. 

Nog belangrijker: we kunnen direct acteren op de cijfers. Dat geeft onze medewerkers meer informatie in minder tijd. Digitalisering bevrijdt onze corporatie zodat we meer tijd hebben om te doen waar we voor staan: goede en betaalbare woningen bieden in Haaglanden voor kwetsbaren en mensen met een laag inkomen. 

Het is een uitdaging om digitalisering echt in je voordeel te gebruiken, maar Ponthus gaat die uitdaging absoluut aan.”