Ponthus

OTTO Work Force over dé verbindende factor tussen IT en Business

OTTO Work Force hanteert vanaf 2015 de strategie ‘Growth by Focus’ en wenst te groeien door zich te concentreren op hetgeen waar ze echt goed in zijn, namelijk internationale arbeidsbemiddeling. Bij deze nieuwe focus ontbrak het echter aan een portfoliomanager met toegevoegde waarde. Vandaar dat zij besloten om in 2016 een externe IT Portfoliomanager aan te trekken om bij te dragen aan deze strategie. We spraken Frank van Gool, CEO van OTTO Work Force, over de toegevoegde waarde van sr. Portfolio- en programmamanager Jack Vroomen.

Samen het beoogde rendement realiseren
Jack is aangetrokken als portfoliomanager bij OTTO Work Force namens Ponthus. Jack werkt in een team van circa 15 personen en is verantwoordelijk voor de succesvolle uitvoer van diverse projecten op strategisch management niveau. Het doel hiervan is het effectief en efficiënt realiseren van lange termijn doelstellingen en deze te verankeren in de organisatie. Zo heeft Jack een bijdrage geleverd aan SAP verandertrajecten, Business Intelligence projecten en daarnaast de ontwikkeling van de mobiele medewerkers app, waardoor de medewerkers makkelijker inzicht verkrijgen in onderdelen als planning. “De complexiteit hiervan zit niet alleen in het IT vraagstuk, maar voornamelijk in de verbinding met de business” aldus Frank van Gool. Over het kennis en expertise niveau is Frank zeer lovend: “Ik ben zeker tevreden over het niveau en de input die Jack levert, anders had hij hier ook niet zo lang gezeten. Jack levert een positieve bijdrage waardoor we samen de beoogde successen behalen.”

“De vent maakt de tent”
In het begin werd al snel duidelijk dat Jack paste binnen de cultuur van OTTO Work Force en zich gemakkelijk bij het team kon voegen. “Hij is gemotiveerd en daarnaast communicatief en inhoudelijk sterk. Hij is goed aanwezig binnen de organisatie, waar wij zeer tevreden over zijn”. Ook andere collega’s zijn te spreken over de betrokkenheid van Jack. Hierdoor verloopt de samenwerking soepel. De uitspraak “de vent maakt de tent” is volgens Frank een terechte beschrijving van Jack Vroomen.

Uiteraard is er sprake van een teamprestatie waarbij iedereen een bijdrage levert aan het resultaat. De bijdrage van Jack hierin is voornamelijk dat hij in positieve zin het verschil maakt. “Jack levert toegevoegde waarde en daarom willen we met hem blijven samenwerken. Het toekomstperspectief van de samenwerking is zeer positief.”

“Ik zou Jack eigenlijk niet aanbevelen aan andere organisaties. Ik heb liever dat hij bij OTTO blijft” – Frank van Gool, CEO


Over OTTO Work Force
OTTO Work Force gelooft in een Europese arbeidsmarkt zonder grenzen. Als marktleider op het gebied van internationale arbeidsbemiddeling zijn wij voortdurend op zoek naar nieuwe concepten om de belangen van onze klanten en medewerkers op het gebied van flexibel werken optimaal te dienen. OTTO Work Force onderneemt vanuit het hart en doet altijd een stapje meer.